«Taste Atlas»: Οι ελληνικές σαλάτες κερδίζουν τις εντυπώσεις παγκοσμίως – Στην κορυφή ντάκος και χωριάτικη

Λίγες μέρες αφότου το «Taste Atlas» προκάλεσε αντιδράσεις με τη λίστα του για τα κορυφαία street food στον κόσμο -όπου ο γύρος και το σουβλάκι είχαν υποβαθμιστεί- η γνωστή γαστρονομική πλατφόρμα επανέρχεται, αυτή τη φορά αποκαθιστώντας τις σχέσεις της με το ελληνικό κοινό. Στη νεότερη κατάταξή του, που αφορά τις καλύτερες σαλάτες του κόσμου, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή. Πιο αναλυτικά, οι δύο πρώτες θέσεις της λίστας καταλαμβάνονται από παραδοσιακές ελληνικές σαλάτες, με τον ντάκο να κερδίζει τη νούμερο ένα θέση. Σύμφωνα με το Taste Atlas, το πιάτο αυτό από την Κρήτη αποτελεί έναν γευστικό συνδυασμό από ξηρό κρίθινο παξιμάδι, μυζήθρα, ντομάτα, ελιές, κάπαρη, φρέσκια ρίγανη και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Συχνά, το παξιμάδι αρωματίζεται με λίγο σκόρδο και πασπαλίζεται με θαλασσινό αλάτι, δημιουργώντας ένα πιάτο που παντρεύει την απλότητα με τη νοστιμιά. Ακολουθεί η χωριάτικη σαλάτα, ή αλλιώς «Greek salad», η οποία παρουσιάζεται ως το εθνικό πιάτο της Ελλάδας. Περιλαμβάνει ντομάτες, αγγούρι, κόκκινο κρεμμύδι, ελιές, πιπεριές και φέτα -άλλοτε κομμένη […] Λίγες μέρες αφότου το «Taste Atlas» προκάλεσε αντιδράσεις με τη λίστα του για τα κορυφαία street food στον κόσμο -όπου ο γύρος και το σουβλάκι είχαν υποβαθμιστεί- η γνωστή γαστρονομική πλατφόρμα επανέρχεται, αυτή τη φορά αποκαθιστώντας τις σχέσεις της με το ελληνικό κοινό. Στη νεότερη κατάταξή του, που αφορά τις καλύτερες σαλάτες του κόσμου, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή. Πιο αναλυτικά, οι δύο πρώτες θέσεις της λίστας καταλαμβάνονται από παραδοσιακές ελληνικές σαλάτες, με τον ντάκο να κερδίζει τη νούμερο ένα θέση. Σύμφωνα με το Taste Atlas, το πιάτο αυτό από την Κρήτη αποτελεί έναν γευστικό συνδυασμό από ξηρό κρίθινο παξιμάδι, μυζήθρα, ντομάτα, ελιές, κάπαρη, φρέσκια ρίγανη και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Συχνά, το παξιμάδι αρωματίζεται με λίγο σκόρδο και πασπαλίζεται με θαλασσινό αλάτι, δημιουργώντας ένα πιάτο που παντρεύει την απλότητα με τη νοστιμιά. Ακολουθεί η χωριάτικη σαλάτα, ή αλλιώς «Greek salad», η οποία παρουσιάζεται ως το εθνικό πιάτο της Ελλάδας. Περιλαμβάνει ντομάτες, αγγούρι, κόκκινο κρεμμύδι, ελιές, πιπεριές και φέτα -άλλοτε κομμένη ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ελληνική κουζίνα, σαλάτα, φαγητό