Δώσαμε μάχη στο τραπέζι για ένα κομμάτι από το θρυλικό τυροπιτάρι της Ευβοιώτισσας
Οι τυρόπιτες όλων των ειδών κατέχουν μία ιδιαίτερη θέση τόσο στην κουζίνα, όσο και στην καρδιά μας. Ξεκινούν ως πρωινό, μετατρέπονται σε κολατσιό στη δουλειά, αποτελούν ένα υπέροχο ορεκτικό και γίνονται ένα απογευματινό σνακ. Τα λαχταριστά αρτοσκευάσματα με αυθεντικό τυρί είναι από τα βασικά φαγητά που θέλουμε να έχουμε πάντοτε στο σπίτι καθώς τα απολαμβάνουμε κάθε στιγμή της ημέρας και ιδίως τις Κυριακές ή τις γιορτές! Ψάχνοντας για νέες γεύσεις πέσαμε πάνω στην απίθανη Ευβοιώτισσα που κατάφερε και αναβίωσε με τεράστια επιτυχία το θρυλικό τυροπιτάρι με φέτα και αυγά όπως το έφτιαχναν παλιά στην αγαπημένη μας Εύβοια. Φτιαγμένο από χειροποίητο φύλλο, σε μορφή ατελούς ορθογωνίου (που μαρτυρά τον τρόπο παρασκευής του) σταυρωτό δίπλωμα με τη γέμιση στις πτυχές να κάνει ζουμερές μπουκιές, γεμάτο αυθεντική φέτα και χωριάτικα αυγά μέσα του, ξεχειλίζει στις «δαγκωματιές» και ξινίζει όσο πρέπει. Με αυτή την ροδοκόκκινη τραγανή κρούστα απ’ έξω όταν τηγανίζεται, δεν υπάρχει! Με μεράκι, η Ευβοιώτισσα διάλεξε για εμάς τις πιο αγαπημένες δημιουργίες […] Οι τυρόπιτες όλων των ειδών κατέχουν μία ιδιαίτερη θέση τόσο στην κουζίνα, όσο και στην καρδιά μας. Ξεκινούν ως πρωινό, μετατρέπονται σε κολατσιό στη δουλειά, αποτελούν ένα υπέροχο ορεκτικό και γίνονται ένα απογευματινό σνακ. Τα λαχταριστά αρτοσκευάσματα με αυθεντικό τυρί είναι από τα βασικά φαγητά που θέλουμε να έχουμε πάντοτε στο σπίτι καθώς τα απολαμβάνουμε κάθε στιγμή της ημέρας και ιδίως τις Κυριακές ή τις γιορτές! Ψάχνοντας για νέες γεύσεις πέσαμε πάνω στην απίθανη Ευβοιώτισσα που κατάφερε και αναβίωσε με τεράστια επιτυχία το θρυλικό τυροπιτάρι με φέτα και αυγά όπως το έφτιαχναν παλιά στην αγαπημένη μας Εύβοια. Φτιαγμένο από χειροποίητο φύλλο, σε μορφή ατελούς ορθογωνίου (που μαρτυρά τον τρόπο παρασκευής του) σταυρωτό δίπλωμα με τη γέμιση στις πτυχές να κάνει ζουμερές μπουκιές, γεμάτο αυθεντική φέτα και χωριάτικα αυγά μέσα του, ξεχειλίζει στις «δαγκωματιές» και ξινίζει όσο πρέπει. Με αυτή την ροδοκόκκινη τραγανή κρούστα απ’ έξω όταν τηγανίζεται, δεν υπάρχει! Με μεράκι, η Ευβοιώτισσα διάλεξε για εμάς τις πιο αγαπημένες δημιουργίες ΕΛΛΑΔΑ