Κατασκήνωση στα Χανιά, 650 μέτρα κάτω από τη γη με κουβέρτες, κατσαρολικά και Wi-Fi – Η κατάδυση στο βαθύτερο σπήλαιο της Ελλάδας

Ένα μοναδικό σύμπλεγμα από γκρεμούς, λίμνες, καταρράκτες, μονοπάτια, σαν ένα ανεστραμμένο γεωγραφικό ανάγλυφο της Κρήτης, αποκαλύφθηκε στον Αποκόρωνα, στα Χανιά, στα μέλη της σπηλαιολογικής αποστολής «Γουργούθακας – Λιοντάρι 2025» που έφτασε σε βάθος 1.129 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης, αναζητώντας τα μυστικά ενός δαιδαλώδους υπόγειου συστήματος που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεωλογικά μνημεία του κόσμου. Για τις πρώτες 13 μέρες του Αυγούστου, σύμφωνα με το zarpanews.gr, τα σπήλαια έγιναν σπίτι για 40 σπηλαιοεξερευνητές από όλον τον κόσμο που ξεκίνησαν με τα σακίδια στην πλάτη ανάβαση 2,5 ωρών για να φτάσουν στο σημείο LO1 (Lefka Ori 1) όπου έστησαν την κατασκήνωσή τους, σε υψόμετρο 1.650 μέτρων. Η τροφοδοσία της αποστολής με νερό γινόταν μέσα από το γειτονικό σπήλαιο Κέραμος 1. Κάθε μέρα, 3-4 άτομα της αποστολής έμπαιναν στο σπήλαιο και γέμιζαν τα μπιτόνια από βάθος 30 μέτρων με νερό, για να πίνουν και να μαγειρεύουν, καθώς άλλο νερό στο βουνό δεν υπάρχει. Για ψυγείο, χρησιμοποιούν την είσοδο […] Ένα μοναδικό σύμπλεγμα από γκρεμούς, λίμνες, καταρράκτες, μονοπάτια, σαν ένα ανεστραμμένο γεωγραφικό ανάγλυφο της Κρήτης, αποκαλύφθηκε στον Αποκόρωνα, στα Χανιά, στα μέλη της σπηλαιολογικής αποστολής «Γουργούθακας – Λιοντάρι 2025» που έφτασε σε βάθος 1.129 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης, αναζητώντας τα μυστικά ενός δαιδαλώδους υπόγειου συστήματος που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεωλογικά μνημεία του κόσμου. Για τις πρώτες 13 μέρες του Αυγούστου, σύμφωνα με το zarpanews.gr, τα σπήλαια έγιναν σπίτι για 40 σπηλαιοεξερευνητές από όλον τον κόσμο που ξεκίνησαν με τα σακίδια στην πλάτη ανάβαση 2,5 ωρών για να φτάσουν στο σημείο LO1 (Lefka Ori 1) όπου έστησαν την κατασκήνωσή τους, σε υψόμετρο 1.650 μέτρων. Η τροφοδοσία της αποστολής με νερό γινόταν μέσα από το γειτονικό σπήλαιο Κέραμος 1. Κάθε μέρα, 3-4 άτομα της αποστολής έμπαιναν στο σπήλαιο και γέμιζαν τα μπιτόνια από βάθος 30 μέτρων με νερό, για να πίνουν και να μαγειρεύουν, καθώς άλλο νερό στο βουνό δεν υπάρχει. Για ψυγείο, χρησιμοποιούν την είσοδο ΕΛΛΑΔΑ, Κρήτη, σπήλαια, σπήλαιο, Χανιά