Πώς οι επιχειρήσεις καφεστίασης και φιλοξενίας προσαρμόζονται στο μέλλον και κερδίζουν

Η βιωσιμότητα δεν είναι μόνο ζήτημα περιβάλλοντος, αλλά και ευκαιρία για ανάπτυξη. Η μετάβαση σε πιο υπεύθυνες πρακτικές μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και τα λειτουργικά κόστη ενώ ενισχύει την ανταγωνιστικότητα. Με καινοτόμες λύσεις, οι επιχειρήσεις μπορούν να συμβάλουν στους εθνικούς στόχους βιωσιμότητας, επενδύοντας παράλληλα στο μέλλον τους. Ειδικά οι επιχειρήσεις του κλάδου HORECA, δηλαδή όσες δραστηριοποιούνται στη φιλοξενία και την καφεστίαση, έχουν τη δύναμη να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίτευξη των εθνικών στόχων βιωσιμότητας. Εφαρμόζοντας καλές πρακτικές σε κάθε πτυχή της λειτουργίας τους, μπορούν όχι μόνο να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα αλλά και να γίνουν παράδειγμα για άλλους κλάδους. Εξάλλου, ειδικά κατά την τουριστική περίοδο, ο τομέας HORECA λειτουργεί ως το πιο ισχυρό «διαφημιστικό προϊόν» της χώρας, προβάλλοντας μια εικόνα σύγχρονης, υπεύθυνης επιχειρηματικότητας. Το κοινωνικό πρόγραμμα ZERO WASTE HORECA υποστηρίζει τις επιχειρήσεις του κλάδου στην υιοθέτηση ενός πιο βιώσιμου και αποδοτικού μοντέλου λειτουργίας. Υλοποιείται από τη ΜΚΟ Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, με τη χρηματοδότηση του The Coca-Cola Foundation, την υποστήριξη της Coca-Cola στην Ελλάδα […] Η βιωσιμότητα δεν είναι μόνο ζήτημα περιβάλλοντος, αλλά και ευκαιρία για ανάπτυξη. Η μετάβαση σε πιο υπεύθυνες πρακτικές μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και τα λειτουργικά κόστη ενώ ενισχύει την ανταγωνιστικότητα. Με καινοτόμες λύσεις, οι επιχειρήσεις μπορούν να συμβάλουν στους εθνικούς στόχους βιωσιμότητας, επενδύοντας παράλληλα στο μέλλον τους. Ειδικά οι επιχειρήσεις του κλάδου HORECA, δηλαδή όσες δραστηριοποιούνται στη φιλοξενία και την καφεστίαση, έχουν τη δύναμη να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίτευξη των εθνικών στόχων βιωσιμότητας. Εφαρμόζοντας καλές πρακτικές σε κάθε πτυχή της λειτουργίας τους, μπορούν όχι μόνο να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα αλλά και να γίνουν παράδειγμα για άλλους κλάδους. Εξάλλου, ειδικά κατά την τουριστική περίοδο, ο τομέας HORECA λειτουργεί ως το πιο ισχυρό «διαφημιστικό προϊόν» της χώρας, προβάλλοντας μια εικόνα σύγχρονης, υπεύθυνης επιχειρηματικότητας. Το κοινωνικό πρόγραμμα ZERO WASTE HORECA υποστηρίζει τις επιχειρήσεις του κλάδου στην υιοθέτηση ενός πιο βιώσιμου και αποδοτικού μοντέλου λειτουργίας. Υλοποιείται από τη ΜΚΟ Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, με τη χρηματοδότηση του The Coca-Cola Foundation, την υποστήριξη της Coca-Cola στην Ελλάδα ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, HORECA