Γιώργος Τσαπάρας για την ελληνική κουζίνα: Η Ελλάδα είναι ένα σταυροδρόμι με γεύσεις από όλο τον κόσμο
Για την αξία των τοπικών προϊόντων, τη σημασία της παράδοσης στην ελληνική κουζίνα και την ενίσχυση της ελληνικής γαστρονομίας σε διεθνές επίπεδο, μιλά ο καταξιωμένος σεφ, Γιώργος Τσαπάρας, με αφορμή την 11η ΕΞΠΟΤΡΟΦ που θα πραγματοποιηθεί 1-3 Φεβρουαρίου στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο στην Παιανία. Συνέντευξη στη Μαρίνα Πετσούκη Γνωστός για τη δημιουργικότητα και την αγάπη του για τη μεσογειακή κουζίνα, στηρίζει τους τοπικούς παραγωγούς, επιδιώκει να αναδείξει την αυθεντικότητα των ελληνικών προϊόντων και προωθεί την ελληνική κουζίνα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. – Ποιος είναι ο ρόλος που παίζει η πρώτη ύλη στη μαγειρική και με ποια κριτήρια επιλέγετε τα υλικά σας; Η πρώτη ύλη είναι το άλφα και το ωμέγα στη μαγειρική. Βασικά, η πρώτη ύλη είναι το άλφα και το ωμέγα σε ό,τι κάνουμε στη ζωή μας. Όταν έχεις μια πολύ καλή πρώτη ύλη, με πολύ απλές τεχνικές, μπορείς να φτιάξεις ένα πολύ νόστιμο πιάτο. Όταν δεν έχεις μια τόσο καλή πρώτη ύλη, τότε θα πρέπει […] Για την αξία των τοπικών προϊόντων, τη σημασία της παράδοσης στην ελληνική κουζίνα και την ενίσχυση της ελληνικής γαστρονομίας σε διεθνές επίπεδο, μιλά ο καταξιωμένος σεφ, Γιώργος Τσαπάρας, με αφορμή την 11η ΕΞΠΟΤΡΟΦ που θα πραγματοποιηθεί 1-3 Φεβρουαρίου στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο στην Παιανία. Συνέντευξη στη Μαρίνα Πετσούκη Γνωστός για τη δημιουργικότητα και την αγάπη του για τη μεσογειακή κουζίνα, στηρίζει τους τοπικούς παραγωγούς, επιδιώκει να αναδείξει την αυθεντικότητα των ελληνικών προϊόντων και προωθεί την ελληνική κουζίνα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. – Ποιος είναι ο ρόλος που παίζει η πρώτη ύλη στη μαγειρική και με ποια κριτήρια επιλέγετε τα υλικά σας; Η πρώτη ύλη είναι το άλφα και το ωμέγα στη μαγειρική. Βασικά, η πρώτη ύλη είναι το άλφα και το ωμέγα σε ό,τι κάνουμε στη ζωή μας. Όταν έχεις μια πολύ καλή πρώτη ύλη, με πολύ απλές τεχνικές, μπορείς να φτιάξεις ένα πολύ νόστιμο πιάτο. Όταν δεν έχεις μια τόσο καλή πρώτη ύλη, τότε θα πρέπει ΕΛΛΑΔΑ, ελληνικά προϊόντα, ελληνική κουζίνα, μεσογειακή διατροφή