Ελλάδα

Ο νούμερο 1 τρόπος να μαγειρέψετε μπρόκολο για μέγιστα οφέλη για την υγεία

Το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας. Πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να βελτιώσουν τη δίαιτά τους και την υγεία τους. Όμως, ο τρόπος που το μαγειρεύετε μπορεί να επηρεάσει την περιεκτικότητά του σε θρεπτικά συστατικά, ειδικά στο αντιοξειδωτικό σουλφοραφάνη. Πρόκειται για μια φυσική ένωση που βρίσκεται στα σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κουνουπίδι και το λάχανο. «Μία από τις βασικές του λειτουργίες είναι η τόνωση της παραγωγής αντιοξειδωτικών ενζύμων στο σώμα, τα οποία εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν τα κύτταρα από την οξειδωτική βλάβη», σημειώνει στο Very Well Health η Στέφανι Τζόνσον, επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα πρόληψης και διατροφής στο Rutgers School of Health Professions. Η σουλφοραφάνη έχει συνδεθεί με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, όπως: Ο καλύτερος τρόπος να μαγειρέψετε μπρόκολο Η σουλφοραφάνη σχηματίζεται όταν ενεργοποιείται το ένζυμο μυροσινάση, το οποίο όμως, όπως διαπιστώθηκε […] Το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας. Πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να βελτιώσουν τη δίαιτά τους και την υγεία τους. Όμως, ο τρόπος που το μαγειρεύετε μπορεί να επηρεάσει την περιεκτικότητά του σε θρεπτικά συστατικά, ειδικά στο αντιοξειδωτικό σουλφοραφάνη. Πρόκειται για μια φυσική ένωση που βρίσκεται στα σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κουνουπίδι και το λάχανο. «Μία από τις βασικές του λειτουργίες είναι η τόνωση της παραγωγής αντιοξειδωτικών ενζύμων στο σώμα, τα οποία εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν τα κύτταρα από την οξειδωτική βλάβη», σημειώνει στο Very Well Health η Στέφανι Τζόνσον, επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα πρόληψης και διατροφής στο Rutgers School of Health Professions. Η σουλφοραφάνη έχει συνδεθεί με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, όπως: Ο καλύτερος τρόπος να μαγειρέψετε μπρόκολο Η σουλφοραφάνη σχηματίζεται όταν ενεργοποιείται το ένζυμο μυροσινάση, το οποίο όμως, όπως διαπιστώθηκε  ΕΛΛΑΔΑ, μπρόκολο 

Μπορεί να σας αρέσει αυτό

Ελλάδα

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Στεφανάκης

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Στεφανάκης σε ηλικία 76 ετών. Την είδηση για τον θάνατο του ηθοποιού γνωστοποίησε με ανάρτησή του
Ελλάδα

H αφρικανική σκόνη «σκέπασε» και τα Χανιά – Περιορισμένη ορατότητα και δυσφορία

Σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας θύμιζε η εικόνα στα Χανιά, με την ατμόσφαιρα σήμερα, λόγω της αφρικανικής σκόνης, να δημιουργεί εικόνες