Στην κορυφή των ξηρών καρπών όλου του κόσμου το φιστίκι Αιγίνης, σύμφωνα με το Taste Atlas
Το φιστίκι Αιγίνης είναι ένας ξηρός καρπός που στην Ελλάδα αγαπάμε ιδιαίτερα, όμως η φήμη του ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας, καθώς αναδείχτηκε ως ο δημοφιλέστερος ξηρός καρπός στον κόσμο, στη γνωστή ιστοσελίδα που ασχολείται με κατατάξεις φαγητών και ροφημάτων Taste Atlas. «Είναι μακράν το πιο διάσημο ελληνικό φιστίκι. Παράγεται από την ποικιλία αιγινίτικη, η οποία καλλιεργείται παραδοσιακά στο νησί της Αίγινας από τα τέλη του 19ου αιώνα. Η πρώτη φυτεία φιστικιών ιδρύθηκε το 1896 από τον Νικόλαο Πέρογλου, ο οποίος έφερε τους καρπούς από τη Συρία» αναφέρει η ιστοσελίδα. «Οι καιρικές συνθήκες και η σύσταση του εδάφους προσδίδουν στα φιστίκια αυτά αναγνωρίσιμο άρωμα και γεύση. Η περίοδος συγκομιδής αρχίζει τον Αύγουστο και στη συνέχεια τα φιστίκια μεταφέρονται στις μηχανές αποφλοίωσης το συντομότερο δυνατό. Στη συνέχεια ξηραίνονται στον ήλιο τουλάχιστον τρεις ημέρες για να μη μαυρίσει το κέλυφός τους. Το φιστίκι Αιγίνης ταιριάζει εξαιρετικά με φρέσκες σαλάτες, αλλαντικά και με διάφορα γλυκά, μαντολάτα, κέικ, λικέρ και πολλά άλλα» αναφέρει το […] Το φιστίκι Αιγίνης είναι ένας ξηρός καρπός που στην Ελλάδα αγαπάμε ιδιαίτερα, όμως η φήμη του ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας, καθώς αναδείχτηκε ως ο δημοφιλέστερος ξηρός καρπός στον κόσμο, στη γνωστή ιστοσελίδα που ασχολείται με κατατάξεις φαγητών και ροφημάτων Taste Atlas. «Είναι μακράν το πιο διάσημο ελληνικό φιστίκι. Παράγεται από την ποικιλία αιγινίτικη, η οποία καλλιεργείται παραδοσιακά στο νησί της Αίγινας από τα τέλη του 19ου αιώνα. Η πρώτη φυτεία φιστικιών ιδρύθηκε το 1896 από τον Νικόλαο Πέρογλου, ο οποίος έφερε τους καρπούς από τη Συρία» αναφέρει η ιστοσελίδα. «Οι καιρικές συνθήκες και η σύσταση του εδάφους προσδίδουν στα φιστίκια αυτά αναγνωρίσιμο άρωμα και γεύση. Η περίοδος συγκομιδής αρχίζει τον Αύγουστο και στη συνέχεια τα φιστίκια μεταφέρονται στις μηχανές αποφλοίωσης το συντομότερο δυνατό. Στη συνέχεια ξηραίνονται στον ήλιο τουλάχιστον τρεις ημέρες για να μη μαυρίσει το κέλυφός τους. Το φιστίκι Αιγίνης ταιριάζει εξαιρετικά με φρέσκες σαλάτες, αλλαντικά και με διάφορα γλυκά, μαντολάτα, κέικ, λικέρ και πολλά άλλα» αναφέρει το ΕΛΛΑΔΑ, φιστίκια