Τι να κάνετε όταν επιστρέψετε σε ένα σπίτι που πνίγηκε στους καπνούς, πώς να το καθαρίσετε, τι να προσέξετε για τα τρόφιμα
Με αφορμή την εκδήλωση της πρόσφατης πυρκαγιάς σε διάφορες περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για την προστασία της Δημόσιας Υγείας συστήνει τα εξής: Γενικές οδηγίες ατομικής υγείας Υγιεινή περιβάλλοντος Μέχρι τότε να καταναλώνετε μόνο εμφιαλωμένο νερό. • Σε περιπτώσεις βλαβών του δικτύου αποχέτευσης καλείστε να ενημερώσετε άμεσα τις αντίστοιχες τεχνικές Υπηρεσίες του Φορέα Διαχείρισης • Ειδικά για τον καθαρισμό των κατοικιών Υγιεινή τροφίμων Λόγω των πιθανών, απροσδιόριστα χρονικά και γεωγραφικά διακοπών παροχής ρεύματος θα πρέπει: • Εάν διαπιστωθεί οποιαδήποτε αλλοίωση στην οσμή, τη γεύση, το χρώμα και την υφή των τροφίμων πρέπει οπωσδήποτε να απορριφθούν, μαγειρεμένα ή όχι. • Τα προμαγειρεμένα τρόφιμα να καταναλώνονται μετά την ολοκλήρωση του μαγειρέματός τους. • Το έτοιμο φαγητό να καταναλώνεται αμέσως μετά την διανομή του. • Να αποφεύγεται η παραμονή των τροφίμων εκτός ψυγείου. • Ιδιαίτερη προσοχή να δίδεται στο γάλα, στα γιαούρτια, στα τυροκομικά προϊόντα, στα σάντουιτς, στα […] Με αφορμή την εκδήλωση της πρόσφατης πυρκαγιάς σε διάφορες περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για την προστασία της Δημόσιας Υγείας συστήνει τα εξής: Γενικές οδηγίες ατομικής υγείας Υγιεινή περιβάλλοντος Μέχρι τότε να καταναλώνετε μόνο εμφιαλωμένο νερό. • Σε περιπτώσεις βλαβών του δικτύου αποχέτευσης καλείστε να ενημερώσετε άμεσα τις αντίστοιχες τεχνικές Υπηρεσίες του Φορέα Διαχείρισης • Ειδικά για τον καθαρισμό των κατοικιών Υγιεινή τροφίμων Λόγω των πιθανών, απροσδιόριστα χρονικά και γεωγραφικά διακοπών παροχής ρεύματος θα πρέπει: • Εάν διαπιστωθεί οποιαδήποτε αλλοίωση στην οσμή, τη γεύση, το χρώμα και την υφή των τροφίμων πρέπει οπωσδήποτε να απορριφθούν, μαγειρεμένα ή όχι. • Τα προμαγειρεμένα τρόφιμα να καταναλώνονται μετά την ολοκλήρωση του μαγειρέματός τους. • Το έτοιμο φαγητό να καταναλώνεται αμέσως μετά την διανομή του. • Να αποφεύγεται η παραμονή των τροφίμων εκτός ψυγείου. • Ιδιαίτερη προσοχή να δίδεται στο γάλα, στα γιαούρτια, στα τυροκομικά προϊόντα, στα σάντουιτς, στα ΕΛΛΑΔΑ, Αττική, περιφέρεια Αττικής, φωτιά