Τσικνοπέμπτη: Πώς να ψήσετε την τέλεια μπριζόλα στο τζάκι

Η Τσικνοπέμπτη είναι η απόλυτη γιορτή του κρέατος και της ψησταριάς, αλλά τι γίνεται αν δεν έχετε ψησταριά ή αν το κρύο είναι πολύ τσουχτερό για να βγείτε έξω να ψήσετε; Το τζάκι μπορεί να γίνει ο ιδανικός σύμμαχος για να απολαύσετε μια ζουμερή και καλοψημένη μπριζόλα με άρωμα… καπνιστού. Δείτε παρακάτω όλα τα μυστικά για να ψήσετε σωστά την μπριζόλα σας στο τζάκι και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Τα σωστά εργαλεία και η προετοιμασία Για το ψήσιμο στο τζάκι θα χρειαστείτε: Βεβαιωθείτε ότι το τζάκι σας είναι καθαρό από παλιά υπολείμματα και στάχτες και ότι έχει καλή καμινάδα για να μην καπνίσει ο χώρος. Η επιλογή της σωστής μπριζόλας Διαλέξτε μια καλής ποιότητας μπριζόλα, ιδανικά μια σπαλομπριζόλα ή κόντρα φιλέτο, με πάχος τουλάχιστον 2-3 εκατοστά. Βεβαιωθείτε ότι το κρέας έχει ομοιόμορφη κατανομή λίπους για καλύτερη γεύση και υφή. Βγάλτε την μπριζόλα από το ψυγείο περίπου μία ώρα πριν το ψήσιμο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στεγνώστε καλά […] Η Τσικνοπέμπτη είναι η απόλυτη γιορτή του κρέατος και της ψησταριάς, αλλά τι γίνεται αν δεν έχετε ψησταριά ή αν το κρύο είναι πολύ τσουχτερό για να βγείτε έξω να ψήσετε; Το τζάκι μπορεί να γίνει ο ιδανικός σύμμαχος για να απολαύσετε μια ζουμερή και καλοψημένη μπριζόλα με άρωμα… καπνιστού. Δείτε παρακάτω όλα τα μυστικά για να ψήσετε σωστά την μπριζόλα σας στο τζάκι και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Τα σωστά εργαλεία και η προετοιμασία Για το ψήσιμο στο τζάκι θα χρειαστείτε: Βεβαιωθείτε ότι το τζάκι σας είναι καθαρό από παλιά υπολείμματα και στάχτες και ότι έχει καλή καμινάδα για να μην καπνίσει ο χώρος. Η επιλογή της σωστής μπριζόλας Διαλέξτε μια καλής ποιότητας μπριζόλα, ιδανικά μια σπαλομπριζόλα ή κόντρα φιλέτο, με πάχος τουλάχιστον 2-3 εκατοστά. Βεβαιωθείτε ότι το κρέας έχει ομοιόμορφη κατανομή λίπους για καλύτερη γεύση και υφή. Βγάλτε την μπριζόλα από το ψυγείο περίπου μία ώρα πριν το ψήσιμο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στεγνώστε καλά ΕΛΛΑΔΑ, Τσικνοπέμπτη, ψήσιμο