Το αγαπημένο γλύκισμα του καλοκαιριού έγινε… είδος πολυτελείας – Παγωτό με το κιλό στα 16,90 ευρώ

Το παγωτό, η πιο δροσερή απόλαυση του καλοκαιριού, δεν γλίτωσε τελικά από το κύμα ακρίβειας που πλήττει κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Από τα χωνάκια και τα ξυλάκια, μέχρι τα οικογενειακά παγωτά του ψυγείου, οι τιμές έχουν εκτοξευθεί, κάνοντας πολλούς να το σκέφτονται δύο φορές πριν ενδώσουν στη γλυκιά συνήθεια. Η Ντίνα Γότση, ιδιοκτήτρια εργαστηρίου παγωτού, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» εξηγώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικροί παραγωγοί: «Έχουμε απορροφήσει πολλές φορές τις ανατιμήσεις που έχουν γίνει, οπότε είναι δύσκολο πλέον να το κάνουμε. Το κέρδος είναι πολύ μικρό. Ανάλογα με το παγωτό και την ποιότητά του πρέπει να βγάλουμε και αντίστοιχες τιμές. Έχουν ακριβύνει πολύ οι πρώτες ύλες, η σοκολάτα, το γάλα, η ζάχαρη, πάνω από 100%», σημείωσε, τονίζοντας ότι στο εργαστήριό της χρησιμοποιούν μόνο φυσικό γάλα και όχι σκόνη. Όπως ανέφερε, αυτή τη στιγμή μία μπάλα παγωτού κοστίζει 2,20 ευρώ, ενώ το κιλό φτάνει τα 16,90 ευρώ. Αν και πρόκειται για γενναίες μερίδες, η τιμή παραμένει «τσουχτερή» […] Το παγωτό, η πιο δροσερή απόλαυση του καλοκαιριού, δεν γλίτωσε τελικά από το κύμα ακρίβειας που πλήττει κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Από τα χωνάκια και τα ξυλάκια, μέχρι τα οικογενειακά παγωτά του ψυγείου, οι τιμές έχουν εκτοξευθεί, κάνοντας πολλούς να το σκέφτονται δύο φορές πριν ενδώσουν στη γλυκιά συνήθεια. Η Ντίνα Γότση, ιδιοκτήτρια εργαστηρίου παγωτού, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» εξηγώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικροί παραγωγοί: «Έχουμε απορροφήσει πολλές φορές τις ανατιμήσεις που έχουν γίνει, οπότε είναι δύσκολο πλέον να το κάνουμε. Το κέρδος είναι πολύ μικρό. Ανάλογα με το παγωτό και την ποιότητά του πρέπει να βγάλουμε και αντίστοιχες τιμές. Έχουν ακριβύνει πολύ οι πρώτες ύλες, η σοκολάτα, το γάλα, η ζάχαρη, πάνω από 100%», σημείωσε, τονίζοντας ότι στο εργαστήριό της χρησιμοποιούν μόνο φυσικό γάλα και όχι σκόνη. Όπως ανέφερε, αυτή τη στιγμή μία μπάλα παγωτού κοστίζει 2,20 ευρώ, ενώ το κιλό φτάνει τα 16,90 ευρώ. Αν και πρόκειται για γενναίες μερίδες, η τιμή παραμένει «τσουχτερή» Ελληνική οικονομία, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ακρίβεια, παγωτά, παγωτό