Συμβουλές προς τους καρδιοπαθείς ενόψει του Πάσχα από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία
Oι καρδιοπαθείς αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου γι αυτό η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία συνιστά εγκράτεια στο φαγητό , ιδιαίτερα σε όσους έχουν κάνει νηστεία 40 ημέρες ενόψει των εορταστικών τραπεζιών. Το πασχαλινό τραπέζι παρά την νοστιμιά του ενέχει πολλούς κινδύνους για υγιείς και για ασθενείς. Οι καρδιοπαθείς αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου γι αυτό και η ΕΚΕ κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τις διατροφικές τους επιλογές που πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές και με σύνεση. «Εκείνο που πρέπει να ξέρουν -ιδιαίτερα οι καρδιοπαθείς- είναι ότι η υπερκατανάλωση λίπους και αλατιού, μπορεί να συντελέσει στην εκδήλωση πνευμονικής εμβολής, δύο με τρεις ημέρες αργότερα, για αυτό είναι πολύ σημαντικό στην περίπτωση που εμφανίσουν δύσπνοια ή υπερβολική κατακράτηση υγρών, να αναζητήσουν άμεσα ιατρική βοήθεια για την πρόληψη σοβαρότερων επιπλοκών», αναφέρει ο Γιώργος Κοχιαδάκης, Καθηγητής Καρδιολογίας,Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Κατσίκι αντί για αρνί Επίσης τονίζεται η αποφυγή της κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών. Το κύριο πρόβλημα που προκαλούν τα κορεσμένα λιπαρά στην υγεία είναι ο αντίκτυπος στο επίπεδο […] Oι καρδιοπαθείς αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου γι αυτό η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία συνιστά εγκράτεια στο φαγητό , ιδιαίτερα σε όσους έχουν κάνει νηστεία 40 ημέρες ενόψει των εορταστικών τραπεζιών. Το πασχαλινό τραπέζι παρά την νοστιμιά του ενέχει πολλούς κινδύνους για υγιείς και για ασθενείς. Οι καρδιοπαθείς αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου γι αυτό και η ΕΚΕ κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τις διατροφικές τους επιλογές που πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές και με σύνεση. «Εκείνο που πρέπει να ξέρουν -ιδιαίτερα οι καρδιοπαθείς- είναι ότι η υπερκατανάλωση λίπους και αλατιού, μπορεί να συντελέσει στην εκδήλωση πνευμονικής εμβολής, δύο με τρεις ημέρες αργότερα, για αυτό είναι πολύ σημαντικό στην περίπτωση που εμφανίσουν δύσπνοια ή υπερβολική κατακράτηση υγρών, να αναζητήσουν άμεσα ιατρική βοήθεια για την πρόληψη σοβαρότερων επιπλοκών», αναφέρει ο Γιώργος Κοχιαδάκης, Καθηγητής Καρδιολογίας,Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Κατσίκι αντί για αρνί Επίσης τονίζεται η αποφυγή της κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών. Το κύριο πρόβλημα που προκαλούν τα κορεσμένα λιπαρά στην υγεία είναι ο αντίκτυπος στο επίπεδο ΕΛΛΑΔΑ, Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, καρδιοπαθείς