Τελευταια Αρθρα

Στις 765.489 οι δηλώσεις καθαρισμού οικοπέδων – Τουρνάς: «Η προσπάθεια συνεχίζεται»

​[[{“value”:”
Με την ολοκλήρωση της προθεσμίας για τον καθαρισμό και τη δήλωση οικοπέδων στην πλατφόρμα akatharista.gov.gr, καταγράφηκαν συνολικά 765.489 δηλώσεις καθαρισμού, αριθμός αυξημένος σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Παρά τη σημαντική αύξηση των δηλώσεων, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί ιδιωτικοί και δημοτικοί χώροι που δεν έχουν ακόμη καθαριστεί, γεγονός που καθιστά αναγκαία τη συνέχιση των παρεμβάσεων πρόληψης καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.
Από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή το πλαίσιο ελέγχων για τα ακαθάριστα οικόπεδα. Οι Δήμοι έχουν την κύρια ευθύνη για τη διενέργεια των ελέγχων και την επιβολή των προβλεπόμενων μέτρων. Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες θα πραγματοποιούν ελέγχους επί των καταγγελιών, ενώ παράλληλα θα καταγράφουν ακαθάριστα οικόπεδα και επικίνδυνους χώρους και θα διαβιβάζουν τις σχετικές αναφορές στους αρμόδιους Δήμους.
Τουρνάς: Η πρόληψη δεν σταματά με τη λήξη της προθεσμίας για τα ακαθάριστα
Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς δήλωσε: «Η πρόληψη δεν σταματά με τη λήξη της προθεσμίας για τα ακαθάριστα και την πλατφόρμα. Υπάρχουν ακόμη αρκετοί χώροι που πρέπει να καθαριστούν και η προσπάθεια συνεχίζεται. Καλώ ιδιώτες και Δήμους να καθαρίσουν και να διατηρήσουν τους χώρους καθαρούς σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αν τώρα δουλέψουμε για να αφαιρεθεί η καύσιμη ύλη και να μειώσουμε τον κίνδυνο, τότε θα πετύχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Στόχος μας είναι οι καθαρισμοί να γίνουν κουλτούρα και υποχρέωση όλων μας».
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας θα παρακολουθεί στενά την πορεία των ελέγχων και των παρεμβάσεων σε όλη τη χώρα, με στόχο τη μείωση της καύσιμης ύλης και την ενίσχυση της προστασίας των πολιτών, των περιουσιών και του φυσικού περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.
“}]]  

Μπορεί να σας αρέσει αυτό

Τελευταια Αρθρα

To naftemporiki.gr συμμετέχει στη στάση εργασίας για τη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ

  • November 1, 2023
Η ηλεκτρονική έκδοση της «Ναυτεμπορικής» συμμετέχει στην τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης λόγω της Τακτικής Γενικής
Τελευταια Αρθρα

Κ. Μητσοτάκης για ν/σ ΥΠΕΣ: Οι διοικήσεις στο Δημόσιο παύουν να είναι αποκλειστική επιλογή του υπουργού

  • November 1, 2023
Τις «σημαντικές πτυχές» του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για το νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων στο Δημόσιο, που απηχούν – όπως