Ο Νίκος Μάρκελλος αποκαλύπτει όσα βασικά αγνοούμε για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο – Τα συχνά λάθη και τι πρέπει να προσέχουμε

Πρόσφατα, βρεθήκαμε στην Ανατολική Κορινθία, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Θαλασσινές Ημέρες 2025», όπου η τρίτη μέρα της επίσκεψής μας ήταν αφιερωμένη στην αγροδιατροφική και φυσική ταυτότητα του δήμου Κορινθίων. Έτσι, επισκεφτήκαμε το ελαιοτριβείο «Μάρκελλος», στο Γαλατάκι Κορινθίας, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ελαιολάδου, ενώ οι εγκαταστάσεις του είναι ανοικτές και για το κοινό, όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά όλη τη διαδικασία παραγωγής: από τη συγκομιδή των ελιών μέχρι την τελική τυποποίηση του προϊόντος, μαθαίνοντας τα μυστικά του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Και το τελευταίο είναι που κράτησα περισσότερο από την επίσκεψή μας στο ελαιοτριβείο «Μάρκελλος», καθώς φεύγοντας από αυτό ανακάλυψα πως στην πραγματικότητα γνωρίζω πολύ λίγα για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Αν και είμαι από την Κορινθία κι έχω μεγαλώσει σε αγροτική οικογένεια, όπου το ελαιόλαδο είναι βασική πηγή εισοδήματος, αγνοούσα ακόμα και τα βασικά: από τον σωστό τρόπο αποθήκευσής του, μέχρι και για το τι πρέπει […] Πρόσφατα, βρεθήκαμε στην Ανατολική Κορινθία, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Θαλασσινές Ημέρες 2025», όπου η τρίτη μέρα της επίσκεψής μας ήταν αφιερωμένη στην αγροδιατροφική και φυσική ταυτότητα του δήμου Κορινθίων. Έτσι, επισκεφτήκαμε το ελαιοτριβείο «Μάρκελλος», στο Γαλατάκι Κορινθίας, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ελαιολάδου, ενώ οι εγκαταστάσεις του είναι ανοικτές και για το κοινό, όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά όλη τη διαδικασία παραγωγής: από τη συγκομιδή των ελιών μέχρι την τελική τυποποίηση του προϊόντος, μαθαίνοντας τα μυστικά του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Και το τελευταίο είναι που κράτησα περισσότερο από την επίσκεψή μας στο ελαιοτριβείο «Μάρκελλος», καθώς φεύγοντας από αυτό ανακάλυψα πως στην πραγματικότητα γνωρίζω πολύ λίγα για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Αν και είμαι από την Κορινθία κι έχω μεγαλώσει σε αγροτική οικογένεια, όπου το ελαιόλαδο είναι βασική πηγή εισοδήματος, αγνοούσα ακόμα και τα βασικά: από τον σωστό τρόπο αποθήκευσής του, μέχρι και για το τι πρέπει ΕΛΛΑΔΑ, ελαιόλαδο, ελαιοτριβείο, Κορινθία, συνέντευξη