Τελευταια Αρθρα

Μητσοτάκης σε εκδήλωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου: Μείωση κατά 50% του χρόνου απονομής της Δικαιοσύνης έως τα τέλη του 2027

​[[{“value”:”
Στην εκδήλωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την ολοκλήρωση της ψηφιακής και ενεργειακής αναβάθμισής του μίλησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επίσπευση του χρόνου απονομής της Δικαιοσύνης.
Όπως είπε, στόχος είναι να μειωθεί έως τα τέλη του 2027 ο χρόνος έκδοσης μιας δικαστικής απόφασης στις 600-650 ημέρες, στο μισό δηλαδή κι ακόμη λιγότερο από τις περίπου 1.500 που απαιτούνται σήμερα.
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμη στον νέο Δικαστικό Χάρτη αλλά και στη Δικαστική Αστυνομία και απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση για το κράτος δικαίου.
Επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη συνεργασία προκειμένου να ολοκληρωθεί το Ταμείο Ανάκαμψης χωρίς να χαθεί όπως τόνισε ούτε ένα ευρώ ευρωπαϊκών πόρων, σε διάψευση όσων προέβλεπαν ότι η χώρα μας δεν θα τα κατάφερνε.
 
“}]]  

Μπορεί να σας αρέσει αυτό

Τελευταια Αρθρα

To naftemporiki.gr συμμετέχει στη στάση εργασίας για τη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ

  • November 1, 2023
Η ηλεκτρονική έκδοση της «Ναυτεμπορικής» συμμετέχει στην τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης λόγω της Τακτικής Γενικής
Τελευταια Αρθρα

Κ. Μητσοτάκης για ν/σ ΥΠΕΣ: Οι διοικήσεις στο Δημόσιο παύουν να είναι αποκλειστική επιλογή του υπουργού

  • November 1, 2023
Τις «σημαντικές πτυχές» του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για το νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων στο Δημόσιο, που απηχούν – όπως