Ελλάδα

Κρεμώδης σάλτσα μανιταριών

Υλικά 400 γρ. μανιτάρια 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες 2 κ. σ. λάδι 1 κ. σ. βούτυρο 250 ml ζωμό λαχανικών 200 ml κρέμα γάλακτος 2 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα σε σκόνη Εκτέλεση Καθαρίστε τα μανιτάρια και κόψτε τα σε φέτες. Ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα. Σοτάρετε τις φέτες των μανιταριών μέχρι να χάσουν τα υγρά τους και σβήστε με ζωμό λαχανικών. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά για 3- 4 λεπτά. Προσθέστε πιπέρι, πάπρικα σε σκόνη και αλάτι. Για να δέσει, ανακατέψτε το κορν φλάουρ με νερό και προσθέστε το στη σάλτσα. Επίσης, ανακατέψτε το μισό μαϊντανό και πασπαλίστε με τον άλλο μισό πριν το σερβίρισμα. Υλικά 400 γρ. μανιτάρια 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες 2 κ. σ. λάδι 1 κ. σ. βούτυρο 250 ml ζωμό λαχανικών 200 ml κρέμα γάλακτος 2 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα σε σκόνη Εκτέλεση Καθαρίστε τα μανιτάρια και κόψτε τα σε φέτες. Ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα. Σοτάρετε τις φέτες των μανιταριών μέχρι να χάσουν τα υγρά τους και σβήστε με ζωμό λαχανικών. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά για 3- 4 λεπτά. Προσθέστε πιπέρι, πάπρικα σε σκόνη και αλάτι. Για να δέσει, ανακατέψτε το κορν φλάουρ με νερό και προσθέστε το στη σάλτσα. Επίσης, ανακατέψτε το μισό μαϊντανό και πασπαλίστε με τον άλλο μισό πριν το σερβίρισμα.  ΕΛΛΑΔΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, συνταγές μαγειρικής 

Μπορεί να σας αρέσει αυτό

Ελλάδα

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Στεφανάκης

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Στεφανάκης σε ηλικία 76 ετών. Την είδηση για τον θάνατο του ηθοποιού γνωστοποίησε με ανάρτησή του
Ελλάδα

H αφρικανική σκόνη «σκέπασε» και τα Χανιά – Περιορισμένη ορατότητα και δυσφορία

Σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας θύμιζε η εικόνα στα Χανιά, με την ατμόσφαιρα σήμερα, λόγω της αφρικανικής σκόνης, να δημιουργεί εικόνες