Καλύτερα σαλάτα στον κόσμο ο ντάκος σύμφωνα με το Taste Atlas – Στην τρίτη θέση η χωριάτικη
Μετά τα μελομακάρονα που αναδείχθηκαν ως το καλύτερο χριστουγεννιάτικο κέρασμα στην Ευρώπη, ακόμα μια πρωτιά κατακτά η Ελλάδα στο Taste Atlas. Αυτή τη φορά, ο γαστρονομικός οδηγός αποθεώνει τις ελληνικές σαλάτες, δίνοντας την πρώτη θέση στον ντάκο και την τρίτη στη χωριάτικη. «Ο ντάκος είναι ένα παραδοσιακό κρητικό πιάτο που αποτελείται από ένα ξηρό κριθαρένιο παξιμάδι, μυζήθρα, ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες, ολόκληρες ελιές, κάπαρη, φρέσκια ρίγανη και μερικές γενναιόδωρες πινελιές ελαιόλαδου. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται μυζήθρα και όχι φέτα, που συνήθως σερβίρουν τα τουριστικά εστιατόρια. Το παξιμάδι συχνά τρίβεται με ένα μικρό κομμάτι σκόρδο και πασπαλίζεται με θαλασσινό αλάτι.Το πιάτο σερβίρεται συνήθως ως μεζές ή για ελαφρύ δείπνο», γράφει το Taste Atlas. «Η χωριάτικη είναι το εθνικό πιάτο της Ελλάδας και αποτελείται από ντομάτες, κρεμμύδια σε φέτες και φέτες αγγουριού. Αναλόγως την περιοχή μπορεί να έχει ελιές, πράσινες πιπεριές, φέτα, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, λεμόνι ή ξύδι. Η φέτα είναι είτε σε κομμάτια ή τριμμένη. Σερβίρεται σε μπολ και υπάρχει σε πολλά ελληνικά […] Μετά τα μελομακάρονα που αναδείχθηκαν ως το καλύτερο χριστουγεννιάτικο κέρασμα στην Ευρώπη, ακόμα μια πρωτιά κατακτά η Ελλάδα στο Taste Atlas. Αυτή τη φορά, ο γαστρονομικός οδηγός αποθεώνει τις ελληνικές σαλάτες, δίνοντας την πρώτη θέση στον ντάκο και την τρίτη στη χωριάτικη. «Ο ντάκος είναι ένα παραδοσιακό κρητικό πιάτο που αποτελείται από ένα ξηρό κριθαρένιο παξιμάδι, μυζήθρα, ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες, ολόκληρες ελιές, κάπαρη, φρέσκια ρίγανη και μερικές γενναιόδωρες πινελιές ελαιόλαδου. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται μυζήθρα και όχι φέτα, που συνήθως σερβίρουν τα τουριστικά εστιατόρια. Το παξιμάδι συχνά τρίβεται με ένα μικρό κομμάτι σκόρδο και πασπαλίζεται με θαλασσινό αλάτι.Το πιάτο σερβίρεται συνήθως ως μεζές ή για ελαφρύ δείπνο», γράφει το Taste Atlas. «Η χωριάτικη είναι το εθνικό πιάτο της Ελλάδας και αποτελείται από ντομάτες, κρεμμύδια σε φέτες και φέτες αγγουριού. Αναλόγως την περιοχή μπορεί να έχει ελιές, πράσινες πιπεριές, φέτα, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, λεμόνι ή ξύδι. Η φέτα είναι είτε σε κομμάτια ή τριμμένη. Σερβίρεται σε μπολ και υπάρχει σε πολλά ελληνικά ΕΛΛΑΔΑ, σαλάτα