Εννέα ελληνικά σκληρά τυριά στα 50 καλύτερα του κόσμου – «Στο βάθρο» γραβιέρα Νάξου και Κρήτης
Και στα σκληρά τυριά θριαμβεύει η Ελλάδα, η κουζίνα της οποίας φιγουράρει σχεδόν πάντα ψηλά στις λίστες του Taste Atlas. Στη λίστα με τα 50 καλύτερα σκληρά τυριά του κόσμου, η Ελλάδα εκπροσωπείται με 9 τυριά. Μάλιστα η γραβιέρα τόσο της Νάξου όσο και της Κρήτης βρέθηκαν στην πρώτη τριάδα, πίσω από το – αναμενόμενο- Parmigiano Reggiano. Γραβιέρα Νάξου Αυτό το τυρί παράγεται στο νησί της Νάξου στις Κυκλάδες εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα. Παρασκευάζεται από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα ή από μείγμα πρόβειου γάλακτος και κατσικίσιου γάλακτος σε ποσοστό 20% το πολύ. Είναι ένα σκληρό επιτραπέζιο τυρί με δροσερή γεύση και ελαφρύ άρωμα. Γραβιέρα Κρήτης Το τυρί αυτό έχει μακρά ιστορία. Παράγεται με παραδοσιακές μεθόδους και ωριμάζει σε εγκαταστάσεις στους νομούς Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου στο νησί της Κρήτης. Παρασκευάζεται παραδοσιακά από πρόβειο γάλα ή από μείγμα πρόβειου γάλακτος και κατσικίσιου γάλακτος σε ποσοστό 20% το πολύ. Τα αιγοπρόβατα περιφέρονται ελεύθερα στους καταπράσινους βοσκότοπους του νησιού και η διατροφή […] Και στα σκληρά τυριά θριαμβεύει η Ελλάδα, η κουζίνα της οποίας φιγουράρει σχεδόν πάντα ψηλά στις λίστες του Taste Atlas. Στη λίστα με τα 50 καλύτερα σκληρά τυριά του κόσμου, η Ελλάδα εκπροσωπείται με 9 τυριά. Μάλιστα η γραβιέρα τόσο της Νάξου όσο και της Κρήτης βρέθηκαν στην πρώτη τριάδα, πίσω από το – αναμενόμενο- Parmigiano Reggiano. Γραβιέρα Νάξου Αυτό το τυρί παράγεται στο νησί της Νάξου στις Κυκλάδες εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα. Παρασκευάζεται από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα ή από μείγμα πρόβειου γάλακτος και κατσικίσιου γάλακτος σε ποσοστό 20% το πολύ. Είναι ένα σκληρό επιτραπέζιο τυρί με δροσερή γεύση και ελαφρύ άρωμα. Γραβιέρα Κρήτης Το τυρί αυτό έχει μακρά ιστορία. Παράγεται με παραδοσιακές μεθόδους και ωριμάζει σε εγκαταστάσεις στους νομούς Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου στο νησί της Κρήτης. Παρασκευάζεται παραδοσιακά από πρόβειο γάλα ή από μείγμα πρόβειου γάλακτος και κατσικίσιου γάλακτος σε ποσοστό 20% το πολύ. Τα αιγοπρόβατα περιφέρονται ελεύθερα στους καταπράσινους βοσκότοπους του νησιού και η διατροφή ΕΛΛΑΔΑ, τυριά