Δύο ελληνικά πιάτα ανάμεσα τα 100 καλύτερα του κόσμου
Συνεχίζονται οι διακρίσεις για την ελληνική γαστρονομία. Λίγες μέρες μετά την ανακήρυξη της ελληνικής κουζίνας ως της καλύτερης στον κόσμο, το περιοδικό TasteAtlas συμπεριέλαβε δύο εληνικά πιάτα στα καλύτερα του κόσμου. Το πιάτο που ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο παγκοσμίως είναι το lechona από την Κολομβία. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό πιάτο που αποτελείται από ψητό γουρούνι γεμιστό με κρεμμύδια, φρέσκα βότανα και διάφορα μπαχαρικά. Το καλύτερο ελληνικό πιάτο Στην 16η θέση της λίστας του TasteAtlas βρίσκονται τα παϊδάκια. «Τα αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που είναι δημοφιλές σε όλη τη χώρα και συνήθως τρώγετε ως κύριο πιάτο. Συνήθως μαρινάρονται σε διάφορους συνδυασμούς ελαιολάδου, χυμού λεμονιού και διαφόρων φρέσκων βοτάνων πριν ψηθούν στη σχάρα σε παραδοσιακές ψησταριές με κάρβουνα. Συνδυάζονται με πατάτες, σαλάτες ή ένα δροσιστικό τζατζίκι» αναφέρει ο γαστρονομικός οδηγός. Όσο για το κλέφτικο, το οποίο βρέθηκε στην 57η θέση, σημειώνει: «Το κλέφτικο είναι ένα τυπικό ελληνικό πιάτο που παρασκευάζεται συνήθως σε εορταστικές εκδηλώσεις και γιορτές, αποτελούμενο […] Συνεχίζονται οι διακρίσεις για την ελληνική γαστρονομία. Λίγες μέρες μετά την ανακήρυξη της ελληνικής κουζίνας ως της καλύτερης στον κόσμο, το περιοδικό TasteAtlas συμπεριέλαβε δύο εληνικά πιάτα στα καλύτερα του κόσμου. Το πιάτο που ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο παγκοσμίως είναι το lechona από την Κολομβία. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό πιάτο που αποτελείται από ψητό γουρούνι γεμιστό με κρεμμύδια, φρέσκα βότανα και διάφορα μπαχαρικά. Το καλύτερο ελληνικό πιάτο Στην 16η θέση της λίστας του TasteAtlas βρίσκονται τα παϊδάκια. «Τα αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που είναι δημοφιλές σε όλη τη χώρα και συνήθως τρώγετε ως κύριο πιάτο. Συνήθως μαρινάρονται σε διάφορους συνδυασμούς ελαιολάδου, χυμού λεμονιού και διαφόρων φρέσκων βοτάνων πριν ψηθούν στη σχάρα σε παραδοσιακές ψησταριές με κάρβουνα. Συνδυάζονται με πατάτες, σαλάτες ή ένα δροσιστικό τζατζίκι» αναφέρει ο γαστρονομικός οδηγός. Όσο για το κλέφτικο, το οποίο βρέθηκε στην 57η θέση, σημειώνει: «Το κλέφτικο είναι ένα τυπικό ελληνικό πιάτο που παρασκευάζεται συνήθως σε εορταστικές εκδηλώσεις και γιορτές, αποτελούμενο ΕΛΛΑΔΑ, παϊδάκια