Γιατί υπάρχει αύξηση στην τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος – «Σε μερικούς μήνες θα δούμε εξομάλυνση»

Αύξηση καταγράφεται τους τελευταίους μήνες στην τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος, σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων, Γιώργος Κεφαλάς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. Ο κ. Κεφαλάς εξέφρασε την εκτίμηση πως, καθώς η αγορά κάνει κύκλους, «σε μερικούς μήνες θα δούμε εξομάλυνση», ενώ σημείωσε πως το καταγεγραμμένο επίσημο ποσοστό της αύξησης στο μοσχαρίσιο κρέας είναι 20%. Ως προς τους λόγους που έχουν οδηγήσει στην αύξηση, ανέφερε τα εξής: «Η ουσία του προβλήματος είναι η εξής. Στην Ελλάδα, από το 1981 και μετά, με την απουσία στρατηγικής για τον αγροτικό τομέα, έχει καταστραφεί η κτηνοτροφία, έχει μειωθεί ο εκτρεφόμενος πληθυσμός, άρα παράγει μικρότερη ποσότητα. Σε ό,τι αφορά το βόειο κρέας, στην Ελλάδα παράγουμε το 12% της κατανάλωσης μόνο. Το υπόλοιπο 88% έρχεται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυρίως, πλην από λίγα ειδικά κρέατα που έρχονται από τρίτες χώρες. Αυτό τι σημαίνει; Ότι υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα διατροφικής επάρκειας και επισιτιστικής ασφάλειας […] Αύξηση καταγράφεται τους τελευταίους μήνες στην τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος, σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων, Γιώργος Κεφαλάς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. Ο κ. Κεφαλάς εξέφρασε την εκτίμηση πως, καθώς η αγορά κάνει κύκλους, «σε μερικούς μήνες θα δούμε εξομάλυνση», ενώ σημείωσε πως το καταγεγραμμένο επίσημο ποσοστό της αύξησης στο μοσχαρίσιο κρέας είναι 20%. Ως προς τους λόγους που έχουν οδηγήσει στην αύξηση, ανέφερε τα εξής: «Η ουσία του προβλήματος είναι η εξής. Στην Ελλάδα, από το 1981 και μετά, με την απουσία στρατηγικής για τον αγροτικό τομέα, έχει καταστραφεί η κτηνοτροφία, έχει μειωθεί ο εκτρεφόμενος πληθυσμός, άρα παράγει μικρότερη ποσότητα. Σε ό,τι αφορά το βόειο κρέας, στην Ελλάδα παράγουμε το 12% της κατανάλωσης μόνο. Το υπόλοιπο 88% έρχεται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυρίως, πλην από λίγα ειδικά κρέατα που έρχονται από τρίτες χώρες. Αυτό τι σημαίνει; Ότι υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα διατροφικής επάρκειας και επισιτιστικής ασφάλειας Ελληνική οικονομία, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, κρέας, μοσχάρι