Αυτό είναι το πιο ακριβό τυρί στον κόσμο: Εστιατόριο πλήρωσε σε δημοπρασία 36.000 Ευρώ για ένα κομμάτι Cabrales

Ένα μοναδικό κομμάτι τυρί Cabrales από την Ισπανία κατέκτησε τον τίτλο του ακριβότερου τυριού που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία, φτάνοντας το εκπληκτικό ποσό των 36.000 ευρώ. Η ιστορική αυτή πώληση έγινε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Ρυθμιστικό Συμβούλιο DOP Cabrales στο Cabrales της Αστούριας, στις 25 Αυγούστου 2024 . Το τυρί που κατέρριψε το ρεκόρ προήλθε από το τυροκομείο Ángel Díaz Herrero. Μια καταξιωμένη κριτική επιτροπή γευσιγνωσίας αξιολόγησε προσεκτικά τα προϊόντα 15 διαφορετικών τυροκομείων. Κάθε συμμετέχων παρουσίασε τις καλύτερες δημιουργίες του, τόσο σε παρτίδες όσο και σε μεμονωμένα κομμάτια, με την ελπίδα της διάκρισης. Αν και το τυροκομείο Ángel Díaz Herrero κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία παρτίδων (με το Valfríu να τερματίζει πρώτο και το Maín τρίτο), το μεμονωμένο του κομμάτι κέρδισε τις εντυπώσεις. Η ετήσια δημοπρασία του νικητήριου τυριού αποτελεί πάντα ένα κορυφαίο γεγονός, προσελκύοντας το ενδιαφέρον εστιατορίων από όλη την Ισπανία, τα οποία επιδόθηκαν σε έναν έντονο «πόλεμο» προσφορών. Η τιμή εκκίνησης ήταν τα 3.000 ευρώ […] Ένα μοναδικό κομμάτι τυρί Cabrales από την Ισπανία κατέκτησε τον τίτλο του ακριβότερου τυριού που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία, φτάνοντας το εκπληκτικό ποσό των 36.000 ευρώ. Η ιστορική αυτή πώληση έγινε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Ρυθμιστικό Συμβούλιο DOP Cabrales στο Cabrales της Αστούριας, στις 25 Αυγούστου 2024 . Το τυρί που κατέρριψε το ρεκόρ προήλθε από το τυροκομείο Ángel Díaz Herrero. Μια καταξιωμένη κριτική επιτροπή γευσιγνωσίας αξιολόγησε προσεκτικά τα προϊόντα 15 διαφορετικών τυροκομείων. Κάθε συμμετέχων παρουσίασε τις καλύτερες δημιουργίες του, τόσο σε παρτίδες όσο και σε μεμονωμένα κομμάτια, με την ελπίδα της διάκρισης. Αν και το τυροκομείο Ángel Díaz Herrero κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία παρτίδων (με το Valfríu να τερματίζει πρώτο και το Maín τρίτο), το μεμονωμένο του κομμάτι κέρδισε τις εντυπώσεις. Η ετήσια δημοπρασία του νικητήριου τυριού αποτελεί πάντα ένα κορυφαίο γεγονός, προσελκύοντας το ενδιαφέρον εστιατορίων από όλη την Ισπανία, τα οποία επιδόθηκαν σε έναν έντονο «πόλεμο» προσφορών. Η τιμή εκκίνησης ήταν τα 3.000 ευρώ ΕΛΛΑΔΑ, δημοπρασία, τυρί