Ένας ελληνικό παγωτό ανάμεσα στα 100 κορυφαία του κόσμου σύμφωνα με το Taste Atlas

Δεν θα μπορούσε η Ελλάδα να λείπει από τη νέα λίστα του Taste Atlas με τα 100 πιο χαρακτηριστικά παγωτά του κόσμου. Αν και η Ιταλία κατέχει σαφώς κυρίαρχη θέση, χώρες όπως η Αργεντινή, ο Καναδάς και η Γαλλία ξεχωρίζουν, όμως η Ελλάδα δεν πάει πίσω — διαθέτει πλούσιες γεύσεις, μοναδική γαστρονομική παράδοση και την ανάλογη αναγνώριση. Ο γαστρονομικός αυτός οδηγός δημοσίευσε πρόσφατα τη λίστα με τα κορυφαία παγωτά παγκοσμίως, όπου ξεχωρίζει το παγωτό του ιστορικού ζαχαροπλαστείου «Παπαγιώργης» στην Κέρκυρα. Το ζαχαροπλαστείο άνοιξε τις πόρτες του το 1924 στην Κέρκυρα και λειτουργεί αδιάκοπα μέχρι σήμερα, περνώντας από γενιά σε γενιά. Ξεχωρίζει για τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα του, καθώς και για το χειροποίητο, σπιτικό παγωτό μαύρης σοκολάτας, φτιαγμένο με γάλα από τοπικά προϊόντα. Δεν θα μπορούσε η Ελλάδα να λείπει από τη νέα λίστα του Taste Atlas με τα 100 πιο χαρακτηριστικά παγωτά του κόσμου. Αν και η Ιταλία κατέχει σαφώς κυρίαρχη θέση, χώρες όπως η Αργεντινή, ο Καναδάς και η Γαλλία ξεχωρίζουν, όμως η Ελλάδα δεν πάει πίσω — διαθέτει πλούσιες γεύσεις, μοναδική γαστρονομική παράδοση και την ανάλογη αναγνώριση. Ο γαστρονομικός αυτός οδηγός δημοσίευσε πρόσφατα τη λίστα με τα κορυφαία παγωτά παγκοσμίως, όπου ξεχωρίζει το παγωτό του ιστορικού ζαχαροπλαστείου «Παπαγιώργης» στην Κέρκυρα. Το ζαχαροπλαστείο άνοιξε τις πόρτες του το 1924 στην Κέρκυρα και λειτουργεί αδιάκοπα μέχρι σήμερα, περνώντας από γενιά σε γενιά. Ξεχωρίζει για τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα του, καθώς και για το χειροποίητο, σπιτικό παγωτό μαύρης σοκολάτας, φτιαγμένο με γάλα από τοπικά προϊόντα. ΕΛΛΑΔΑ, Taste Atlas, Κέρκυρα, παγωτά